Wat is SEO

Het verschil tussen SEO en SEA (en waarom beide belangrijk zijn) 04/02/’21 | Zoekmachine adverteren, Zoekmachine optimalisatie Je hebt er vast wel eens van gehoord: SEO en SEA. Voor veel mensen lijken deze termen op elkaar. Het heeft ook allebei te maken met zoekmachines en met beide technieken kun je op de eerste pagina van Google of andere zoekmachines zoals Bing of DuckDuckGo terecht komen. Belangrijkste verschil SEO en SEA Er is een groot verschil tussen SEO en SEA. SEO staat voor Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie). SEA betekent Search Engine Advertising (adverteren in zoekmachines). Omdat Google veruit de meestgebruikte zoekmachine is, wordt met SEA meestal Google Ads (voorheen: AdWords) bedoeld. Samengevat: SEO heeft betrekking op de organische (onbetaalde) zoekresultaten. Met SEA worden de betaalde zoekresultaten bedoeld (advertenties).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *