Verschil tussen pagina en een bericht

Kiezen tussen WordPress Pagina en Bericht Het belangrijkste verschil tussen een WordPress pagina en een WordPress bericht is dat een pagina een “statische” functie heeft en een bericht tijd gebonden is. Een bericht volgt een tijdlijn en verschijnt ook altijd in een tijdsvolgorde (chronologisch) op je blog pagina. Je nieuwste bericht staat dan ook standaard bovenaan je blog. Je kiest voor een Pagina als je iets wilt publiceren dat langere tijd een vaste plaats zal hebben op je site. Hier op WordPress Magazine zijn dat pagina’s zoals de Contact, Sitemap, Privacy Beleid, maar ook een Over WP Magazine en een WordPress Bronnen pagina. Pagina’s zullen weinig veranderen nadat ze eenmaal gepubliceerd zijn. Er zijn een aantal pagina’s die iedere site zou moeten hebben, daarover kun je meer lezen op 6 Verplichte onderdelen voor je website. Nieuwe pagina’s maak je aan via de Dashboard optie Pagina’s en dan Nieuwe Pagina WordPress Nieuwe Pagina maken WordPress Nieuwe Pagina maken Aan de rechter zijde van je Pagina invoerscherm zul je de opties zien om een pagina op een bepaalde tijd te publiceren, maar je hebt geen mogelijkheid om een pagina aan een bericht categorie te koppelen. Afhankelijk van je WordPress Thema of bepaalde plugins zul je meer opties zien. Na publicatie van je pagina kun je die toevoegen aan een menu die dan later via de thema menu optie of via een widget zichtbaar worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *