Dashboard WordPress

Het eerste wat je ziet na het inloggen is het WordPress dashboard, dat bestaat uit twee kolommen. In de rechterkolom zie je hoe je website ervoor staat, bijvoorbeeld hoeveel pagina’s er op je website staan, hoeveel berichten er zijn geplaatst en hoeveel reacties er zijn. Geen paniek, al deze begrippen worden verderop in deze handleiding besproken 😉 De linkerkolom is het belangrijkste, dat is namelijk het menu van de WordPress beheersomgeving. Dit menu kan per WordPress site verschillen en is daarnaast afhankelijk van welke rechten je hebt (later meer daarover), maar hieronder volgen de belangrijkste onderdelen: Berichten : hier kun je blogberichten, nieuwsberichten, aanbiedingen enzovoorts plaatsen en bewerken Media : hier kun je foto’s, video’s en andere media toevoegen en bewerken Pagina’s : hier kun je teksten en afbeeldingen plaatsen op de pagina’s van je website Reacties : hier vind je reacties van mensen op je berichten Profiel* : hier kun je je persoonlijke informatie en voorkeuren aanpassen Gereedschap : hier vind je enkele extra tools Wanneer je “beheerder” rechten hebt zie je nog enkele onderdelen: Weergave : hier kun je zaken als het thema, de widgets en de menu’s aanpassen Plugins : hier kun je alle WordPress plugins beheren Gebruikers : hier kun je gebruikers beheren en aanmaken (* Als je een beheerdersaccount hebt kun je hier je profiel aanpassen) Instellingen : hier kun je de instellingen van je WordPress website beheren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *